dilluns, 3 de desembre del 2018

MISSA SANCTI HIERONYMI PER CELEBRAR ELS 30 ANYS DEL COR MESTRAL


Divendres, 30 de novembre, vam celebrar el 30è aniversari del Cor Mestral, dins del marc ben conegut de la Prioral de Sant Pere, amb un concert extraordinari en què, acompanyats per l'orquestra Camerata XXI i quatre veus solistes, vam interpretar una gran peça, nova en el nostre repertori, la Missa dei Sancti Hieronymi de Johann Michael Haydn.

Les veus solistes van ser Mireia Tarragó (soprano), Tànit Bono (mezzosoprano), Roger Padullés (tenor) i Jordi Ricart (baríton). La direcció va anar a càrrec de la nostra directora titular, Núria Francino, si bé va haver la sorpresa final de la direcció d'Anton Colom de la darrera peça dels bisos, el Càntic de Jean Racine de Fauré. Va ser un homenatge i un record al director fundador del Cor, i va anar també acompanyat per moltes veus de companys i companys que per diversos motius han anat deixant el cor en aquesta llarga trajectòria, i que van unir-se a les diverses peces d'obsequi fora de programa -que van ser diverses composicions de Mozart, a més de la ja esmentada-.


El concert va anar precedit per la introducció a càrrec de la presidenta de l'Associació del Cor, l'Elena Giménez, que es van reproduir al programa de mà i que aquí també recollim:


Enguany fa trenta anys que va néixer el Cor Mestral, sota la iniciativa del mestre Anton Colom. Volem agrair especialment la seva tasca, i la dels membres d’aquella primera formació que encara són al cor, així com als que, per diversos motius, se’n van haver d’allunyar. Malauradament, també hem de recordar alguns companys i companyes que ens han deixat per sempre.
D’aleshores ençà, el Cor ha crescut en molts sentits, en experiències, en cantaires, en repertori.... Són molts anys ja, i els volem celebrar en una jornada especial que tingui també el regust d’una estrena. Perquè una petita associació com la nostra, és bo que de tant en tant, en una de les fites del seu camí, miri enrere, però en definitiva ha de mirar endavant. Per això hem pensat en un concert que triï una nova peça per engruixir el nostre repertori, una aposta més, un repte difícil. Confiem que ens en sortirem, de la mà de la nostra directora Núria Francino, que ja porta molts anys dirigint-nos, i amb la col·laboració imprescindible d’una orquestra tan professional i alhora amiga com Camerata XXI, i d’un grapat d’extraordinaris cantants que executaran les veus solistes.
Volem compartir amb vosaltres aquesta nova experiència. Sou vosaltres els que el justifiqueu i els que ens feu continuar amb il·lusió aquest camí que ja s’estén a tres dècades.L'acte va comptar amb l'epíleg de l'homenatge als cantaires que s'han mantingut al Cor des dels seus inicis ara fa trenta anys: la Isabel, la Fina, l'Eulàlia i el Josep Maria, i unes paraules que ens va adreçar l'alcalde de la ciutat, en Carles Pellicer, que van anar rubricades pel lliurament d'una placa amb què l'Ajuntament de Reus ens va honorar per reconèixer aquest feliç aniversari.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada