dimecres, 29 de juny del 2016

'LA JUSTA' DE MATEU FLETXA, ESTRENA DE SANT PERE


El concert del Cor en les festes de Sant Pere de la ciutat el 2016 va ser, un cop més, un dels actes ja tradicionals del programa d'aquesta extraordinària i multitudinària festa major, i com sempre dins la Prioral de Sant Pere, que com va dir en la introducció la presidenta de l'associació del Cor, Elena Giménez, és ja gairebé casa nostra.

Tanmateix, i com ella mateixa va subratllar, hi va haver dos detalls que en certa manera van fer aquesta ocasió excepcional.
D'una banda, l'estrena d'una peça singular, "La Justa", una ensalada de l'autor nascut a Prades Mateu Fletxa, un compositor que va viure a cavall dels segles XV i XVI, i que té unes quantes d'aquestes pecesd'aquest gènere polifònic que usa temes de les cançons populars i la música religiosa. No s'ha de confondre amb el seu nebot, anomenat igual i també nascut a Prades -Mateu Fletxa el Jove-.
"La Justa" va ocupar la segona part d'un concert que en la primera part va oferir un repertori més habitual, amb els poemes musicats i sardanes.


L'altra fet que va donar una nota especial al concert és que va servir gairebé de virtual acomiadament del prior actual, Mn. Creu, que tan magnífic amfitrió ha resultat, i que s'acomiadarà en els propers mesos del càrrec per jubilació.


Des d'aquí, un reconeixement a la seva tasca i al seu caràcter sempre afable i acollidor. un gran amic del Cor Mestral, sens dubte!

Aquest concert no tanca enguany la temporada, ja que tenim pel davant un estiu ple de noves actuacions, començant per la de Poblet aquest cap de setmana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada