dimecres, 10 de desembre del 2014

CONCERT DE NADAL A FORÈS



Aprofitant el pont -cap de setmana llarg més aviat, enguany- de la Immaculada, el Cor Mestral va oferir aquest diumenge 7 de desembre un concert nadalenc a Forès, la preciosa petita població de la Conca de Barberà enfilada a un turó que domina la mateixa Conca i moltes comarques veïnes. Aquest dia, ventós i sec, oferia una vista impressionant que arribava a les muntanyes pirinenques i les de Montserrat.

El concert va tenir lloc a l'església, que també celebra aquestes dates la seva festa patronal, la de la Mare de Déu de la Salut, la imatge de la qual -en reproducció de l'original que es conserva a Tarragona- presideix el vell temple de transició romànico-gòtica, avui en restauració.



El fred i el vent no van ser obstacles perquè la parròquia local omplís el temple i gaudís del nostre repertori, que va consistir en una primera part amb música popular tradicional catalana -com el "Rossinyol", "La filla del marxant", etc-, altres cançons populars d'altres tradicions, com la "Cançó del beure" o "Ay, linda amiga", i una segona en què vam passar de les composicions de Francesc Vila sobre textos de Miquel Desclot, la "Cançó del faroner" i la "Cançó del cor del cavaller", a una selecció de nadales rematades per la "Cançó de bressol"de Brahms.



 La nostra directora, Núria Francino, va dirigir un bis amb un cànon a tres veus que va fer participar el públic, i va posar fi a l'actuació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada