dilluns, 20 de desembre del 2021

CONCERTS DE NADAL


Enmig d'una situació pandèmica difícil, que ha obligat a treballar més d'un any en precàries condicions, i que sembla que desgraciadament encara s'ha agreujat en aquestes dates nadalenques, el Cor Mestral ha pogut oferir els dos concerts que tenia planificats. 






Han estat dos concerts amb el mateix programa i en escenaris ben diferents. L'un, a l'esglèsia de Sant Miquel de Forès, el dia 7 de desembre, festivitat patronal d'aquesta vila que celebra la festa patronal de la Mare de Deu de la Salut, just en aquestes dates de tradicional pont. El mateix escenari on ja havíem tingut ocasió d'actuar en la mateixa data el 2014.

L'altre, el tradicional concert de Nadal a la Prioral de Reus, que va tenir lloc el dia 18 de desembre


El programa estava compost per tres parts, una primera amb distintes cançons tradicionals que han format part del repertori habitual durant anys o que han estat incoporades durant el treball fet en el temps de confinament. 

Ay, linda amiga . Anònim segle XVI

Rosa de bardissa . H. Werner

Cançó de beure . Gabriel Bataille

Zorongo Popular andaluza / F. Vila

Alfonsina y el mar Ariel Ramírez / J. Gustems

La balanguera . Amadeu Vives / tex. J. Alcover

La gavina . F. Cirés / J. Gustems



Una segona o obra central va ser la interpretació de "La Dama de Reus", la peça composta pel nostre cantaire Francesc Rius, que va ser estrenada justament també el 2014, el mes de juny, en ocasió del nostre 25è aniversari. Aleshores vam oferir-la en versió per a cor, cobla.veu solista i narrador, i ara ha estat adaptada pel mateix Francesc per a l'acompanyament de piano en lloc de l'arranjament per a cobla. L'obra va sonar majestuosa i vibrant tant sota les petites voltes romàniques de l'esglèsia de Forès, com a les altes voltes gòtiques de la Prioral, amb el piano de Lluís Ràfales, la veu del contratenor Marc Guerris i l'esplèndida narració de Carme Simó.



Per acabar, el Cor, també amb l'acompanyament exquisit de Lluís Ràfales al piano, va interpretar diverses nadales, que amb el bis de la universal tonada del "Santa Nit" va concloure les dues actuacions.

Els àngels a la glòria . Pop. francesa / Manuel Oltra

Nadal. Pop. menorquina / B. Bibiloni

Cantem al Xiquet.  Trad. valenciana / J. Gil Tàrrega

Cançó d’Any Nou.  Text i melodia sg. XVII / harm. W. Weismann


Ambdós concerts, dirigits naturalment per la nostra titular, Núria Francino.


El concert de la Prioral va estar dedicat a la memòria de dos estimats cantaires que ens han deixat enguany, la Sepa Domingo i el Francesc Príncep. El seu record ens va acompanyar en aquests moments tan difícils, i la seva pèrdua serà difícil d'emplenar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada