diumenge, 27 d’octubre del 2019

PARTICIPACIÓ A LA IV TROBADA DE CORALS DE L'ALT PIRINEUEl cap de setmana del 19 i 20 d'octubre, el nostre Cor va realitzar una excursió a l'Alt Urgell, amb motiu de la participació a la IV Trobada de Corals de l'Alt Pirineu, que va tenir lloc diumenge dia 20 a la capital d'aquella preciosa comarca, la Seu d'Urgell.


El dia anterior vam tenir ocasió de visitar la propera petita localitat d'Arsèguel, on vam oferir un concert a l'església del poble, una bona mostra de l'art romànic tan abundant en la zona. Vam actuar convidats per la Fundació Artut Blasco i l'Escola de Folk del Pirineu, sota el patrocini de les principals institucions de la comarca. Vam interpretar algunes de les peces habituals del nostre repertori i tres novetats, que serien la part essencial del concert del dia següent.

També hi va haver ocasió de fer unes visites culturals en aquell racó privilegiat del Pirineu, ja que a més de contemplar el bellíssim paisatge que s'obre al peu mateix de la serra del Cadí, vam poder visitar el Museu de l'Acordió que regenta el mític músic i musicòleg Artur Blasco, guiats per ell mateix, com també el molt curiós Museu de la Llana.


La trobada de Corals de l'Alt Pirineu es realitzava a un altre lloc de gran interès, la Sala Sant Domènec de la Seu d'Urgell, just al costat de la magnífica catedral romànica i en ple entorn de la fira de Sant Ermengol,  que si bé va resultar una mica deslluïda per la pluja va mostrar-nos la seva qualitat de lloc de gran irradiació econòmica i cultural.


Cor de Veus Blanques Music's Son
Coral Signum de la Seu d'Urgell

Les tres corals participants vam ser el nostre Cor, que va obrir el concert, el Cor de Veus Blanques Music's Son de Barcelona, i la Coral Signum, amfitriona de la Trobada.

Dirigit per la nostra directora titular, Núria Francino, vam interpretar tres peces d'estrena: "Jo sé...", de Francesc Vila, "La matinada", de Jordi Domingo Mombiela, i "Canta la mare", d'Antonio Chover. Vam completar el recital amb el "Senyor Sant Jordi" de Francesc Vila.

En acabat de les actuacions del Cor de Veus Blanques Music's Son, dirigit per Sheila Garcia, i la Coral Signum, dirigida per Rafael Llobet, els tres cors es van unir en el Cant Comú, que va ser la famosa havanera "El meu avi", de Josep L. Ortega Monasterio.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada