Història

El Cor Mestral de Reus va néixer el mes de març de l’any 1988 a partir de l’Escola de Música del Centre de Lectura de Reus.

Està constituït com a associació des del 2006. Des del començament de les seves activitats s’interessa especialment pel repertori del Renaixement, Barroc i Classicisme, compositors del segle XX, cançó tradicional, etc.

Ha realitzat diversos intercanvis i experiències musicals amb altres corals. El 2009 va participar en la gravació del disc tercer volum per a corals catalanes de la “Federació Catalana d’Entitats Corals”, amb cançons tradicionals del Baix Camp i del Priorat.

Ha ofert concerts a diferents comunitats de tot l’Estat, però bàsicament realitza la seva activitat a  tot Catalunya. En ocasió del seu XXVè aniversari, l’any 2014 va estrenar al Teatre Fortuny de Reus una obra per a cor i cobla composta especialment per Francesc Rius, basada en la cançó tradicional “La dama de Reus”.
  
El “Cor Mestral” ha rebut la Menció Honorífica de l’Ajuntament de Reus.

Des del seu inici i fins al juny de 2004 va estar conduït per Anton Colom, i actualment el dirigeix Núria Francino i el componen al voltant de cinquanta cantaires.